SANT JOAN NO ENS FA POR!!!

S’acosta la revetlla i per a molts dels nostres animals la nit de Sant Joan és la més llarga de l’any!!

Els petards els fan molta POR i fins i tot poden produir-los un estat d’ANSIETAT.

Durant aquests dies els animals estan sotmesos a situacions on els nivells d’estrés es veuen disparats i es poden quedar o bé bloquejats o arrencar a córrer en busca d’un lloc segur.

L’estrés no és més que una reacció fisiològica de mecanisme de defensa per poder afrontar una situació que es percep d’amenaça.

Durant aquests dies els animals reben una sèrie d’estímuls, normalment desagradables, imprevisibles i que es van repetint sense cap lògica. Això fa que no es puguin adaptar a la nova situació ni poder superar la por.

Si els vostres animals ho passen malament, no dubteu a consultar amb el veterinari per poder utilitzar pautes tant de comportament com també combinar teràpies naturals amb medicació si realment cal. Cada animal és diferent i cada un necessitarà unes pautes adequades i personalitzades a la seva situació.

Mentrestant, aquí us deixem algún consell de com actuar durant aquests dies:

  • Treure’ls a passejar en hores de menys afluència de gent per així evitar també que hi hagi més petards.
  • Intentar cansar-los, físic i mentalment, així estaran més relaxats i tranquils.
  • Dins de casa, deixem que el nostre animal busqui un lloc on amagar-se, allà on vulgui. En els moments de pànic necessitarà tenir un lloc on sentir-se segur.
  • Si s’espanta intentar fer com si res, no tocar-lo ni parlar-hi, per tal de no reforçar aquest comportament d’ansietat. Tot i així, cal estar al seu costat perquè no es sentin sols.
  • Tancar finestres i posar-los música alta o pujar el volum del televisor
  • Si es pot, intentar redirigir la por cap a situacions positives

Per a més información poseu-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 682724061 i us ajudarem a trobar el tractament i pautes més adequades per al vostre animal en aquests dies que s’aproximen

 

CA LA VETERINÀRIA US DESITJA BONA REVETLLA I FELIÇ SANT JOAN!!!